top of page
Пошук

Засідання обласної робочої групи «ПРОЗОРІСТЬ та ПІДЗВІТНІСТЬ»

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова пройшло черговове засідання обласної робочої групи «ПРОЗОРІСТЬ та ПІДЗВІТНІСТЬ», під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова та Керівниці апарату ХОВА Вікторії Белявцевої, заслухали інформацію про роботу аналогічної Робочої групи у Чугуївському районі від начальника Чугуївської районної державної адміністрації Харківської області Сергія Лободенко .


Сергій Лободенко проінформував про звіти міського, селищних голів, начальників військових адміністрацій населених пунктів у Чугуївському районі щодо використання коштів місцевих та державного бюджету, проведення закупівель за поточний період 2023 року. Окремо увагу приділив декларуванню доходів. Також в адміністрації для працівників проведено тренінги щодо подання декларацій. На офіційному веб-сайті районної адміністрації створено окремий розділ «Робоча група «Прозорість і Підзвітність», де для громадян з'явилася можливість залишати повідомлення про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень.

Едуард Яровой проведення публічних закупівель у 2023 році.

Розглянули доцільність реалізації проєкту щодо капітального ремонту нежитлового приміщення для облаштування пункту обігріву в Малоданилівській селищній територіальній громаді.

Зокрема, начальник Малоданилівської селищної ради Гололобов Олександр Олександрович доповів, що у планах приміщення обладнати під територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Також , керівник Старосалтівської територіальної громади (ТГ) Антон Палєй обґрунтував демонтаж аварійної будівлі одного з корпусів Старосалтівської школи, який внаслідок збройної агресії не підлягає ремонту. Після демонтажу планується облаштувати на місці цього корпусу протирадіаційне укриття, яке вже нині проєктується за гроші Європейського інвестиційного банку.


Очильник обласної робочої групи «ПРОЗОРІСТЬ та ПІДЗВІТНІСТЬ» Іванов Євген - офіційна сторінка зазначив, що Группа ретельно моніторить усі закупівлі, тендерні процедури на території області. Адже якщо в громадськості виникає питання – маємо вичерпно на нього відповісти», – наголосив Євген Іванов.


Також Член робочої групи - голова Координаційного гуманітарного центру Eвген Коляда розповів, що вже запустили чат-бот «Прозорість» для волонтерської спільноти, куди організації можуть звернутися у разі виявлення можливих корупційних проявів посадових осіб та органів влади Харківської області на тему розподілу і витрачання коштів та інших зловживань. До чат-боту вже почали надходити перші звернення від благодійного сектору. Вже до наступних засіданнь підготуються ці питання.

Сергій Жук очильник Комітету запобігання та протидії корупції Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області та керівника Благодійний фонд «Джерело Відродження»(CFSR) , зазначив, що в роботі з запобігання корупційним проявам та іншим зловживанням , зокрема й при тендерних закупівлях , є дуже вагомим аргументом, принципова позиція керівництва ОВА та правоохоронців ,щодо сприяння максимальної прозорості цих процесів та оперативного реагування на ризики.


На офіційному сайті Харківської обласної військової адміністрації працює окремий розділ «Прозорість і підзвітність» , на якому усі охочі можуть переглянути інформацію про тендерні закупівлі, поточну діяльність Робочої групи та повідомити про порушення в тендерних закупівлях й про корупційні ризики: https://kharkivoda.gov.ua/.../struktura.../aparat/123976




bottom of page