top of page
Пошук

Чергове засідання обласної Робочої групи «Прозорість та підзвітність»

За дорученням керівника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова провели чергове засідання обласної Робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.


Під час засідання обговорили правила передачі гуманітарних ліків до медзакладів.

Для оперативного реагування на потреби медичної галузі та уникнення непорозумінь між медичними закладами та надавачами гуманітарної допомоги, зручним механізм є, відповідно до офіційної процедури, авторизуватися в інформаційно-аналітичному ресурсі MedData.


В окремому розділі міститься інформація щодо потреб усіх медзакладів країни. Благодійники можуть обрати той чи інший заклад охорони здоров’я та передати наявну гуманітарну допомогу, саме туди де її найбільш потребують

За сприяння Іванова Євгена - офіційна сторінка, зокрема на платформі Координаційного гуманітарного центру Євгена Коляди, організовуємо додаткову зустріч з представниками профільних благодійних та волонтерських організацій для роз’яснення щодо механізму приймання-передачі лікарських засобів та медобладнання тощо, як гуманітарної допомоги у медзакладах Харківської області.


За словами Директора Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Максима Хаустова, для своєї штатної роботи лікарня має право прийняти у благодійників лише сертифіковані в Україні препарати, строк придатності яких не закінчиться протягом найближчих 3 місяців.


Окрема процедура до лікарських засобів, що потребують особливих умов транспортування чи зберігання. «Якщо процедура була порушена, лікарі не зможуть застосувати отримані препарати, адже мова йде про життя і здоров’я пацієнтів», - пояснив директор департаменту.

Також під час засідання обговорили хід підготовки до укладання Меморандуму про співпрацю між Обласною військовою адміністрацією та Бізнес-школою V.N. Karazin Kharkiv National University.

Мова йде про розширення програми та додаткові навчання осіб, уповноважених на проведення тендерних закупівель.


Представники Karazin Business School Владимир Родченко та Oлена Пархоменко підготували пропозиції щодо необхідного навчального матеріалу та розробили проєкт Меморандуму про співпрацю. Найближчим часом документ буде опрацьовано з урахуванням вимог чинного законодавства тощо.


Нагадуємо, що для тісної взаємодії суспільства з харківською владою, працює  Чат-бот для звернень до начальника ХОВА Олега Синєгубова, в якому можна звернутися напряму до керівника ОВА : https://t.me/syniehubov_chatbot 

Повідомляйте про факти корупції, неефективну діяльність органів влади, проблемні питання - звертайтесь із повідомленням.

Повідомлення про корупційні ризики також розглядаються та завжди отримують належну професійну оцінку і під час засідань робочої групи «Прозорість і підзвітність», Членами якої є правоохоронці, зокрема Поліція Харківської області, Харківська обласна прокуратура та Управління СБ України в Харківській області.

Також, на офіційному сайті Харківської обласної військової адміністрації працює окремий розділ «Прозорість і підзвітність», на якому усі охочі можуть переглянути інформацію про тендерні закупівлі, поточну діяльність Робочої групи та повідомити про порушення в тендерних закупівлях й про корупційні ризики:


"Маючи багаторічний досвід роботи як керівник Комітету запобігання та протидії корупції Громадська рада при ГУ ДПС у Харківській області та два важких роки роботи у Благодійний фонд «Джерело Відродження»(CFSR), постійно спілкуючись з великою кількістю громадського сектору, субʼєктами господарювання та пересічними українцями, й саме в ці роки відчуваю критичний запит суспільства на справедливість та невідворотність покарання для корупціонерів на будь-якому рівні" - підкреслив Сергій Жук



bottom of page