top of page
Пошук

Харківський продовольчий форум: Знайомство з проєктом Fusilli та досягненнями партнерів

 Харківський продовольчий форум було організовано в V.N. Karazin Kharkiv National University та за сприяння керівництва Харківської обласної військової адміністрації, зокрема заступника начальника Іванова Євгена - офіційна сторінка, Координаційним гуманітарним центром Євгеном Колядой, Команди Благодійного фонду «Джерело Відродження»(CFSR) та іншими недержавними організаціями які активно працюють з розв'язання цих питань.


Всі хто обізнані всім спектром потреб і проблем секторі продовольчої безпеки, ця тематика є надзвичайно актуальною в контексті тих викликів, які постали перед Харківщиною та нашою країною загалом.

Форум відбувся на базі Соціологічний факультет Каразінського університету та був організований у межах міжнародного науково-дослідного проєкту Fusilli Kharkiv.

 

У першої частині Форуму з вітальним словом до учасників заходу звернулися Проректор університету Анатолій Бабічев, директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Андрій Дорожко,

Декан соціологічного факультету, керівниця проєкту Fusilli від України Олена Мурадян,

Координаторка Кластера продовольчої безпеки та засобів до існування

(FSLC) у Харківській області й Менеджерка гуманітарного відділу Координаційного Гуманітарного Центру Катерина Лавренко та інші.


Під час заходу в гібридному форматі обговорили питання, пов’язані з:

 трансформаціями продовольчих систем Харківського регіону в умовах війни;

волонтерською діяльністю та гуманітарною підтримкою деокупованих територій Харківської області.

 Соціальним підприємництвом і локальними продовольчими ініціативами;

 відповідальним споживанням і циркуляцією відходів;

 харчовими практиками та цілями сталого розвитку;

 перспективами розвитку продовольчої політики у місті та регіоні.


З доповідями на ці теми виступили адміністрація та представники:

 Департамент агропромислового розвитку Харківської ОДА

 Координаційного Гуманітарного Центру,

 FSLC у Харківській області,

 БО БФ «Джерело Відродження» (CFSR)

 Zero Waste Kharkiv,

 ГО «ГрінЛандія»,

 навчально-наукового інституту екології, соціологічного факультету Каразінського.


За словами керівниці проєкту Fusilli, на даному етапі міжнародного науково-дослідного проєкту Fusilli проводиться детальний аналіз комплексної системної продовольчої політики, що підтримує перехід до стійких продовольчих систем у міських, приміських і прилеглих сільських районах, а також реалізуються ініціативи по зменшенню продовольчої нерівності в умовах війни.


Зустріч науковців з практиками завжди дуже цікаво й корисно для спільної справи, дуже вдячний всім учасникам та організаторам заходу за реалізацію таких важливих ініціатив

Окрема вдячність за організацію та координацію заходу Членкині CFSR, науковиці Каразінського університету й успішної фермерки Мар'яні Швайко.




bottom of page