top of page
Пошук

Тренінг «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим

23 листопада 2023 року Заступниця директора БО БФ Джерело Відродження Мельникова Катерина пройшла тренінг на тему «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим» в рамках реалізації проекту «Вистоїмо разом: справедливість для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною».


Тренерка Наталя Сухорукова висвітлювала такі питання:

✔️ Сексуальне насильство та СНПК (сексуальне насильство під час конфлікту)

✔️ Форми СНПК

✔️ Особливості кваліфікації випадків СНПК відповідно до національного законодавства та міжнародних стандартів

✔️ Документування випадків СНПК

✔️Ідентифікація постраждалих від СНПК та особливості комунікації


Проєкт має на меті вдосконалити систему реагування на випадки сексуального насильства, повʼязані з конфліктом (далі — СНПК) в Україні, забезпечити адресну підтримку постраждалим, а також на основі міжнародних стандартів і найкращих практик розробити та відпрацювати механізми взаємодії. Ініціатива спрямована на зміцнення передумов для ефективнішого функціонування системи реагування на СНПК із акцентом на постраждалих.


Проєкт виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асиціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу.


bottom of page