top of page
Пошук

Софія Жук -"Ситуацію щодо проблем туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу потрібно вирішувати"

За даними Центру громадського здоров’я за 2020 рік в Україні було виявлено 17 593 випадки захворювання на туберкульоз. Прийнята ВООЗ програма передбачає подолання цієї хвороби до 2035 року. Проте сьогодні Україна перебуває серед світових лідерів за поширенням туберкульозу і його стійкої до ліків форми.

«Не дивлячись на епідеміологічний стан та карантинні обмеження у зв’язку з COVID-19 , українські медичні установи, благодійні та громадські організації, медичні університети беруть активну участь у боротьбі з туберкульозом, переймаючи досвід з усього світу приєднуючись до різних проєктів.» - прокоментувала співзасновниця Благодійного Фонду «Джерело Відродження» Софія Жук 23 березня до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом відбулась онлайн лекція, в якій Софія Жук взяла участь, з представниками Національного інституту здоров’я ( NIH ), Національного інституту алергії та інфекційних хвороб ( NIAID ), Харківського національного медичного університету, Запорізького державного медичного університету, Тернопільського

національного медичного університету імені І. Горбачевського.


По завершенні навчального заходу по темі ВВЕДЕННЯ В ПОРТАЛИ ПО БОРОТЬБІ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ : БАГАТОНАЦІОНАЛЬНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ДЛЯ ПРОСУВАННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ ЗА ДОПОМОГОЮ ОБМІНУ ДАНИМИ ТА АНАЛІЗУ, організаторами було надано відповідні сертифікати.

Проблема з туберкульозом тільки стає більшою, так зокрема, 30 березня на засіданні Харківської обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу за участі заступника голови ХОДА Михайла Черняка обговорили оновлення регламенту та складу ради і її подальшу роботу. «Ми відновлюємо роботу після тривалого періоду. В нас є робоча група моніторингової оцінки. Впродовж квітня-травня робоча група складе план роботи ради на 2021-й рік», - повідомив Михайло Черняк в ході засідання.

"В край важливо моніторити та оперативно вживати заходів щодо поточної епідемічної ситуації по запобіганню розповсюдження туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, вірусних гепатитів тощо в Україні в цілому" - вважає представниця CFSR Софія Жук.

"Я як член благодійної організації, яка багато приймає участі в вирішенні соціальних питань тих хто потребує, пов'язаних і з медичними питаннями та студентка Харківського медичного університету хочу бути професіоналом у своїй справі та тією силою й підтримкою для українського суспільства на яке воно розраховує. Тому бути обізнаною це перший крок до майбутнього де кожен знає про проблему, не залишається байдужим й нарешті змінює цю сумну динаміку в Україні. Та звісно, як майбутній лікар, бажаю всім міцного здоров’я"- підсумувала Софія Жук



bottom of page