top of page
Пошук

Навчання ООН з питань запобігання сексуальній експлуатації та нарузі пройшла Катерина Мельникова

У місті Львові 14-15 березня відбулось навчання ООН для тренерів та тренерок з питань запобігання сексуальній експлуатації та нарузі (ЗСЕН) в гуманітарній діяльності, організоване під егідою Робочої Групи з ЗСЕН.


Учасниками навчання були фахівці з різних організацій, які працюють у гуманітарній сфері у тому числі заступниця директора БФ "Джерело Відродження" (CFSR) Катерина Мельникова, яка по проходженню отримала відповідний сертифікат.


Катерина Мельникова відзначила, що отримала багато корисної інформації та підвищила свої професійні навички, як Голова Комітету з питань етики та ділової поведінки CFSR.


Від червня 2022 року, пані Катерина, є й відповідальна за запобігання сексуальній експлуатації та нарузі (ЗСЕН) та розслідувач даних випадків, у разі виявлення у Фонді.


Перший день навчання був присвячений запобіганню сексуальній експлуатації та наруги в гуманітарній діяльності. Ведучі навчальних сесій були Олексій Задоєнко (ВООЗ), Віра Гончарук (ВООЗ), Мирослава Мосіюк (МОМ) та Юлія Пиріг (УКГС). Під час сесій учасникам надали практичні підказки щодо проведення навчальних сесій для дорослих.


Другий день навчання був присвячений єдиним стандартам ООН щодо ЗСЕН для партнерів-виконавців та системі перенаправлення та надання допомоги постраждалим. Ведучими були Тетяна Гриценко (ЮНІСЕФ), Олена Коханець (ЮНФПА) та Віра Гончарук (ВООЗ).


Останнього дня навчання відбулася зустріч з координаторкою ООН з питань ЗСЕН - Лів Фейдженом (старший міжвідомчий координатор із питань ЗСЕН). Вона розповіла учасникам про глобальні пріоритети та національні плани щодо ЗСЕН.




bottom of page