top of page
Пошук

" По всьому світі спостерігається велика міграція." - Юлія Аврамчук



Міжнародний день мігранта в Україні і багатьох країнах світу відзначається 18 грудня. Ця дата приурочена до подій 1990 року, коли Асамблеєю ООН була прийнята Конвенція про захист прав мігрантів.


Міграційні наслідки можуть обернутися як позитивно, так і негативно. З одного боку міграція відіграє значну роль у модернізації економіки держави та суспільства в цілому. Вона є способом інноваційної організації життєдіяльності людей та фактором прогресу для одних і втратою для інших та історичним викликом на шляху збереження власної ідентичності націй. Для когось вирішенням демографічних проблем та науковим проривом, і звісно несе за собою зріст злочинності, велику кількість порушень прав людини, зловживань тощо.


"Держави які переживають демографічну кризу та дефіцит висококваліфікованих кадрів часто розглядають за можливе залучення іноземних спеціалістів, як у Європі.

Втім події в Україні з 2014 року - економічна та політична кризи, анексія Криму та розгортання військових дій на Донбасі збурили хвилю міграції як всередині України, так і за її межі. Україна і до Революції гідності була серед найбільш міграційно активних країн що з 1990-х років."- коротко зазначила Уповноважена представниця CFSR з фандрейзингу та грантрайтенгу Юлія Аврамчук.


За словами Юлії Аврамчук, для CFSR розв'язання проблем де є постійна загроза для життя або безпеки людей, зокрема трудових мігрантів - ризики потрапляння в ситуації торгівлі людьми, трудове рабство та реабілітація постраждалих, є у пріоритеті.




bottom of page