top of page
Пошук

МОМ запустила кампанію «Придивись» для підвищення обізнаності про торгівлю людьми

Київ — У Європейський день боротьби з торгівлею людьми, Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні розпочинає нову інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ». ЇЇ мета — протидіяти торгівлі людьми, допомагаючи людям зрозуміти ризики, які можуть нести на перший погляд привабливі пропозиції роботи.

За оцінками МОМ на 2022 рік, від повномасштабної війни постраждали понад 32 мільйони людей, або 85% усього населення України.


«Зіткнувшись із прямим чи опосередкованим впливом бойових дій, переміщення та ослабленої економіки, населення України стало більш уразливим до торгівлі людьми та інших форм експлуатації, — сказав заступник Голови Представництва МОМ в Україні Марко Кіментон. — Кожен другий українець готовий прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до торгівлі людьми чи експлуатації».

Кампанія «ПРИДИВИСЬ» розширює рамки інформування людей про проблему торгівлі людьми: вона закликає людей в Україні бути обережними, коли вони стикаються з привабливими пропозиціями роботи чи житла, які можуть призвести до експлуатації, і наводить приклади поширених схем, які використовують вербувальники, щоб заманити людей у різні види експлуатації.


Кампанія має потужну підтримку з боку партнерів – Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Норвегії та Міністерства юстиції Швеції. Її розпочато у співпраці з Міністерством соціальної політики України, також провідну роль у впровадженні відіграє Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми.


«Сучаснерабство досі існує й приносить шалені прибутки експлуататорам», — сказала Ірина ПОСТОЛОВСЬКА, заступниця Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції. Вона закликала українців бути обережними, коли їм пропонують роботу: «Перевіряйте всю інформацію, не віддавайте ваші документи, повідомляйте своїх близьких про ваше місце перебування, придумайте кодове слово, яке допоможе повідомити, що ви у біді, та вивчайте мову країни, в якій перебуваєте».

І

з початку поточного року МОМ в Україні підтримала 296 постраждалих від торгівлі людьми, загалом же з 2000 року допомогу отримали близько 20 000 постраждалих. Експозицію «ПРИДИВИСЬ» можна буде побачити на вокзалах, у торгових центрах, на площах міст та в інших публічних місяцх у 21 регіоні України, а також протягом наступних тижнів будуть поширені інші матеріали кампанії серед населення України.

Щоб отримати корисну інформацію про тривожні ознаки торгівлі людьми та дізнатися більше про те, як МОМ працює над її запобіганням в Україні, відвідайте наші ресурси:



bottom of page