top of page
Пошук

Засідання Робочої групи «Прозорість і підзвітність»: Контроль за використанням коштів та тендерні закупівлі в Харківській області

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ органів державної влади та місцевого самоврядування перед суспільством, є сьогодні ключовим у побудові довіри громадянина до держави, тому контроль за доброчесним і доцільним розподіленням коштів в часи війни та відновлення – одне із пріоритетних завдань Обласної робочої групи «ПРОЗОРІСТЬ та ПІДЗВІТНІСТЬ», тривають перевірки тендерних закупівель в районах області та структурних підрозділах Харківської обласної військової адміністрації.


В чергове, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова провели засідання Робочої групи «Прозорість і підзвітність» під головуванням заступника начальника ХОВА Іванова Євгена - офіційна сторінка, в якому взяв участь голова Комітету запобігання та протидії корупції Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області, керівник Благодійного фонду «Джерело Відродження»/(CFSR) Сергій Жук.

Заслухали першого заступника начальника ДМВА Дергачівська міська рада Костянтина Лизлова, щодо відновлення адміністративної будівлі в центрі Дергачівської громади, в якій до великої війни розміщувався інклюзивний центр для дітей з інвалідністю.

Внаслідок ворожих обстрілів, Центр було дуже пошкоджено і зараз вчителі вимушені проводити виїзні заняття, на які постійно зростає попит. За планами, після відновлення та повноцінного початку роботи інклюзивного центру, буде організовано підвіз учнів. Заняття зможуть проводити навіть під час повітряних тривог, адже в будівлі є укриття.

Також розглянули тендерні закупівлі Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОВА. Тендерні закупівлі стосувалися матеріально-технічного забезпечення українських захисників, а також фінансування будівництва і розробки ліній оборони регіону. Порушень при проведенні публічних закупівель виявлено не було.

Дякуємо колегам за конструктивну роботу!


Нагадуємо, що для тісної взаємодії суспільства з харківською владою, працює  Чат-бот для звернень до начальника ХОВА Олега Синєгубова, в якому можна звернутися напряму до керівника ОВА : https://t.me/syniehubov_chatbot 

Повідомляйте про факти корупції, неефективну діяльність органів влади, проблемні питання - звертайтесь із повідомленням.

Повідомлення про корупційні ризики також розглядаються та завжди отримують належну професійну оцінку і під час засідань робочої групи «Прозорість і підзвітність», Членами якої є правоохоронці, зокрема з Поліції Харківської області, Харківської обласної прокуратури та Управління СБ України в Харківській області .

Також , на офіційному сайті Харківської обласної військової адміністрації працює окремий розділ «Прозорість і підзвітність» , на якому усі охочі можуть переглянути інформацію про тендерні закупівлі, поточну діяльність Робочої групи та повідомити про порушення в тендерних закупівлях й про корупційні ризики:

«Маючи багаторічний досвід роботи як керівник Комітету запобігання та протидії корупції Громадська рада при ГУ ДПС у Харківській області та два важких роки роботи у Благодійний фонд «Джерело Відродження»/Charity Foundation Source of Revival (CFSR), постійно спілкуючись з великою кількістю громадського сектору, субʼєктами господарювання та пересічними українцями, й саме в ці роки відчуваю критичний запит суспільства на справедливість та невідворотність покарання для корупціонерів на будь-якому рівні » - написав на своїй сторінці у Facebook директор CFSR Сергій Жук.



bottom of page