top of page
Пошук

Загальна Координаційна Нарада в Харкові з участю ООН та владних структур

Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine (УКГС ООН) у Харкові відбулась Загальна Координаційна Нарада (GCM) для Харківської області під головуванням керівниці офісу United Nations in Ukraine в Харківській області з координації гуманітарних справ Maka Khazalia та за участі заступника начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова та директора Департаменту економіки й міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Івана Дудки.

Також в засіданні взяли участь координатори Кластерів, представники міжнародних та вітчизняних організацій що приймають активну участь з гуманітарного реагування та Директор Благодійного фонду «Джерело Відродження»(CFSR).


Отримали оновлену інформацію про результати роботи, поділилися планами щодо подальших дій згідно з поставленими у попередніх нарадах задачами. Розглянули пріоритетні напрямки, потреби, прогалини та недопрацювання, зокрема в забезпеченні потреб людей в зимовий період, перш за все турбувало опалення на деокупованих територіях області та оперативне реагування на термінові виклики.

Звісно йшлося за евакуацію та розмінування області.

Про велику потребу швидкого усунення наслідків ворожих ударів по Харківщині, що є одним з пріоритетних напрямків роботи влади спільно з волонтерами та комунальниками.

Окрему увагу приділили питанню евакуації цивільного населення з прифронтових та постраждалих територій.

За словами керівника Координаційного гуманітарного центру Євгена Коляди, в цьому процесі працюють відповідальні організації та волонтери, доправляючи людей до центрів евакуації, а потім до місць компактного розташування, де максимально забезпечено першочергові потреби та психологічна підтримка.



bottom of page