top of page
Пошук

До Ізюму, за підтримки Americares, CFSR передав медичну допомогу

У середу, 26 вітня, Благодійний Фонд «Джерело Відродження» (CFSR) вчергове передав гуманітарну допомогу ліків у медичний заклад на Ізюмщині. Це стало можливим завдяки співпраці CFSR з партнерами з Глобальної організації Americares Foundation зі США.


Цього разу CFSR разом з Координаційним Штабом Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області та за підтримки керівництва Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, Віти Ковальської, Євгена Іванова, Харківської обласної ради Тетяни Єгорової Луценко й Департаментом охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Максима Хаустова, доставили в Ізюмську міську лікарню “Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері” коштовні медичні препарати, шовні матеріали та необхідний допоміжний інвентар для медичного закладу та гігієнічні набори для певної категорії співробітників закладу.


Ліки, які передали в лікарню, дуже потрібні місцевому населенню, яке страждає від війни та мін, залишених російськими військами. Кожного дня в лікарню привозять людей з різними випадками, часто з важкими пораненнями.

За час окупації військовослужбовці російської армії пограбували населений пункт та лікарню, вивезли майже все обладнання та повністю розукомплектували приміщення.


Представники CFSR відзначили, що допомога ліками та інвентарем для не перебійної роботи закладу – це лише частина проєкту з надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни. Фонд продовжує надавати допомогу медичним закладам в районах, які постраждали від війни.

За словами представників CFSR, головною метою фонду є підтримка людей, які пережили важкі часи та потребують допомоги та підтримки. Фонд зосереджується на наданні конкретної допомоги, яка дійсно необхідна людям та медичним закладам, які працюють в умовах війни.

Надання гуманітарної допомоги важливо не лише для тих, хто потребує її безпосередньо, а й для всього суспільства, яке повинне пам’ятати про тих, хто постраждав у війні. CFSR та її партнери продовжують працювати над наданням допомоги тим, хто потребує її найбільше та допомагати відновлювати руйнівний вплив війни на життя людей та регіонів, що потерпають від війни.


"Команда CFSR дуже вдячна за співпрацю та конструктивну роботу Керівництву Ізюмської Районної військової адміністрації Степану Масельському, Голові міста Ізюму Валерію Марченко та Секретарю Ізюмської міської ради Константину Петрову та нашим друзям та партнерам, що активно підтримують нашу Гуманітарну місію на Харківщині, а саме Americares Foundation та фахівцям, що забезпечують даний проєкт -Керівник польової групи-реагування в Україні W. Jake Wheeler, партнеру зі зв'язків з Americares Foundation, Inc Наталії Комбеллік у Польщі, медичному консультанту CFSR Віктору Шапошнику та менеджеру міжнародних проєктів - координатору по співпраці з Americares Foundation, Inc. Софії Жук у США. Окрема подяка засновнику US Invest та Forus Eesti пану Urmas Sõõrumaa за забезпечення нас надійним транспортом місткими Mercedes-Benz Vito, для цих заходів" - Подякував Директор БО «Благодійний Фонд «Джерело Відродження» (CFSR) Сергій Жук.

Стаття - "Як виживали люди в Ізюмі під час окупації" (Факти ICTV) - https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20220918-z-yizhi-tilky-chajna-lozhka-medu-na-dobu-yak-vyzhyvaly-lyudy-v-izyumi-pid-chas-okupacziyi/



bottom of page