top of page
Пошук

"До проблем охорони здоров'я прикута особлива увага"- Софія Жук

Сьогодні світ відзначає Всесвітній день здоров'я (World Health Day) . Всесвітній день здоров’я цього року присвячується питанням справедливості в охороні здоров’я і проходить під гаслом «Побудуємо більш справедливий, більш здоровий світ».

"Ми як представники Неурядової організації що веде активну роботу по захисту і підтримці громадян що попали в складні життєві умови, розуміємо важливість привертання уваги людей до цих найважливіших питань життєдіяльності, та з радістю сприймаємо рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), цей рік визначити як міжнародний рік медико-санітарних і соціальних працівників на знак поваги і вдячності працівникам медичної та соціальної сфер. Ми всі за останні роки дуже вдячні всім медичним та соціальним працівникам за наполегливу самовіддану працю в боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19."- прокоментувала Засновниця Благодійного Фонду " Джерело Відродження" Софія Жук рішення ВООЗ.

Програми міжнародних і національних конференцій та форумів цього року передбачають дослідження різних аспектів проблем здоров’я населення та його охорони, насамперед у період пандемії COVID-19 та шляхів боротьби з нею, включаючи медико-соціальні, профілактичні, клінічні, епідеміологічні, організаційно-управлінські, фармакологічні, економічні, освітні, правові аспекти та багато іншого в чому мають бажання приймати активну участь фахівці і волонтери яких об'єднує платформа БФ "Джерело Відродження", яких робота спрямована, зокрема, і на привернення уваги кожного мешканця планети до проблем з охорони здоров'я, з метою проведення спільних дій для захисту здоров'я людей, пропагандуючи фізичне, розумове і емоційне благополуччя кожного.

«COVID-19 показав нам, що світ сповнений несправедливості та нерівності. У багатьох випадках можливість вести здорове життя і доступність якісного медичного обслуговування визначаються згідно особистих можливостей кожного та часто монополія ставала вироком для більшості пересічних громадян по всьому світу. Особисто я, працюючи у соціальній сфері та отримуючи освіту у вищому медичному вузі, багато часу присвячую як питанням медицини та здоров'я, так і боротьбі з нерівністю у забезпеченні соціально-медичним обслуговуванням. Зараз я і мої колеги багато прикладають зусиль та часу на отримання якомога більше професійної освіти та знань, так як пандемія яскраво показала наскільки загальне здоров'я і благополуччя залежать від рівня підготовки медичного та соціального працівника. Вкладаючи ресурси в освіту, справедливу оплату праці соціальних і медичних працівників, суспільство отримує більш досконалу працю й професіональний зріст та якість».- сказала співзасновниця CFSR Софія Жук


bottom of page