top of page
Пошук

"Децентралізація вимагає постійного інформування та налагодження зв’язків"- Тетяна Подлєсна

"Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю" - це платформа, яка формує цілісну систему знань про основні засади, методи, сучасні принципи, стандарти та механізми взаємодії з громадськістю, про це йдеться у навчальному курсі.

Дана тема є актуальною, адже децентралізація вимагає постійного інформування, налагодження зв’язків, а для цього потрібні знання та професійні навички.

Насправді всі ми – учасники процесу зв’язків з громадськістю, тому що ми і є та сама «громадськість», з якою влада намагається налагодити зв’язки. Саме ми, як громадськість, маємо все знати про свою місцеву громаду, про повсякденне життя, про те, що роблять публічні службовці або коли страждають наші інтереси.

Важливо розуміти, що в сучасному світі всім керує інформація. Громадськість має право знати, а завдання відповідального органу місцевого самоврядування – вміти інформувати громадськість, долучати її до процесів змін, заручитись її підтримкою, знаходити партнерів та союзників заради позитивних змін.

Сучасні тенденції та інтенсивність розвитку суспільства створюють нові передумови для налагодження комунікації між різними групами, в яких на зміну конкуренції приходять конструктивний діалог і порозуміння. Налагодження партнерських відносин стає одним із найважливіших підходів у діяльності інституцій на шляху досягнення спільних цілей.

Отже, якісне, прогресивне партнерство повинно будуватися на зацікавленості кожної зі сторін у процесі спільної діяльності. Саме це забезпечить формування нової моделі громадянського суспільства, здатного активізовуватися навколо вирішення актуальних проблем.

Команда Благодійного Фонду "Джерело відродження" висловлює вдячність українській освітній платформі PROMETHEUS, організаторам та спікерам за розробку курсу "Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю" (курс розроблено, створено та впроваджено при підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках реалізації проєкту), який успішно опанувала Керівниця юридичного супроводу CFSR Тетяна Подлєсна, що засвідчується відповідним сертифікатом.



bottom of page