top of page
Пошук

Гуманітарна допомога у боротьбі з епізоотичною ситуацією та захворюваннями у Харківській області: співпраця CFSR з партнерами та владою

Внаслідок бойових дій у Харківській області, зокрема на деокупованих територіях, за даними Держпродспоживслужби критично погіршилася епізоотична ситуація, збільшилась загроза сказу і поширення інфекції серед населення та сільськогосподарських тварин.

Зараз основну загрозу для людей становлять домашні та безпритульні тварини, зокрема собаки та коти, які заражаються сказом на природі через укуси диких тварин, популяція яких врази збільшилась за роки бойових дій тощо.


До того ж сьогодні ускладнено ситуацію спалахи африканської чуми свиней.

Також продовжуються фіксувати віруси грипу що погрожують не лише здоров'ю людей, а й багатьом видів тварин і птахів, у тому числі курей, качок, свиней, коней, кролів… це створює додаткову загрозу здоров'ю людей і тварин та загрожує продовольчій безпеці у сільській місцевості.


Днями, в чергове за дорученням заступника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова в рамках Угоди про співпрацю з Харківською ОВА, Департамент агропромислового розвитку Харківської ОДА та Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Команда CFSR, за підтримки Координаційний гуманітарний центр Євгенія Коляди доставили, й разом з очільником Шевченківської селищної військової адміністрації Куп'янського району Сергієм Старіковим передали до ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ДІЛЬНИЦІ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ Харківської обласної лікарні обʼємну Гуманітарну допомогу медичного призначення, яку надали наші партнери Americares foundation, для подолання спалахів епідемії та профілактики захворювань.

Також від партнерів передали гігієнічні сімейні набори для лікарів закладу та їх родин.


Команда CFSR як Член The Health Cluster та The Food Security and Livelihoods Cluster (FSLC) / Продовольчої безпеки та засобів до існування (КПБЗІ) у Харківській області, розуміємо, що у цей важкий час, здоровʼя людей та питання продовольчої безпеки та засобів до існування, зокрема у сільській місцевості, є надзвичайно важливими і тісно повʼязані між собою !

Також постійно працюючи у рамках Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області з питань підтримки розвитку підприємництва, зокрема на селі, усвідомлюємо необхідність створення всіх умов з підтримки субʼєктів господарювання за місцем проживання, а це і внутрішньо переміщені особи, а саме родини що намагаються відбудувати життя на нових місцях, не зважаючи на жахливий тиск російських окупантів.

Дуже Вдячні міжнародним і вітчизняним надійним друзям та партнерам за надання допомоги Харківщині у ці важкі часи.

Завжди ВДЯЧНІ друзям та партнерам, що активно підтримують Гуманітарну місію CFSR на Харківщині, а саме фахівцям Americares в Європі що забезпечують даний проєкт та нашій менеджерці міжнародних проєктів - координаторці по співпраці з Americares Foundation, Inc. Sophia Zhuk у США




bottom of page