top of page
Пошук

"Гендерна складова при створенні ОТГ повинна враховуватися"- Юлія Аврамчук

14 квітня відбувся заключний вебінар "Гендерна складова при створенні Статуту громади, Стратегії громади, програм та планів дій" із циклу вебінарів "Гендерний підхід на місцевому рівні" від проекту DESPRO, в якому прийняла участь Уповноважена представниця Благодійного Фонду «Джерело Відродження» з фандрейзингу та грантрайтингу Юлія Аврамчук.

Розглядали такі теми, як гендерна складова при створенні важливих документів на місцевому рівні (статутів, програм тощо), залучення місцевого населення до розробки документів різного рівня.

Дякуємо спікерці онлайн семінару Еллі Ламах (тренерка з гендерної політики, голова ГО "Центр - Розвиток демократії") за інформативну зустріч.

«Підсумовуючи зустріч, хотілося зауважити, що рівність гендерних прав, які записані, як у Конституції України, так і на місцевих рівнях у статутах та стратегіях розвитку громад, не гарантують рівність гендерних можливостей. Адже можливості в перш за все створюються самими людьми тут і зараз. А гендерна рівність в свою чергу це як більш розвинутий економічний розвиток, так і елементарно - відсутність дискримінації, домашнього насильства чи трудового рабства, наприклад.Тож, давайте, поважати наші гендерні права і гендерні можливості, як у наших статутах, так і у наших діях.» - заявила Юлія Аврамчук.


bottom of page