top of page
Пошук

CFSR передав Харківській обласній ветеринарній лікарні об'ємну гуманітарну допомогу для боротьби з епідемією та захворюваннями"

Внаслідок бойових дій у Харківській області, зокрема на деокупованих територіях критично погіршилася епізоотична ситуація, збільшилась загроза сказу і поширення інфекції серед населення та сільськогосподарських тварин.


Зараз основну загрозу для людей становлять домашні та безпритульні тварини, зокрема собаки та коти, які заражаються сказом на природі через укуси диких тварин, популяція яких врази збільшилась за роки бойових дій тощо.


До того ж сьогодні ускладненню є ситуації спалаху африканської чуми свиней.

Також продовжуються фіксувати віруси грипу що погрожують не лише здоров'ю людей, а й багатьом видів тварин і птахів, у тому числі курей, качок, свиней, коней, кролів… це створює додаткову загрозу здоров'ю людей і тварин та загрожує продовольчій безпеці у сільській місцевості.


Так днями, за дорученням заступника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова в рамках Угоди про співпрацю з Харківською ОВА, Департаментом агропромислового розвитку Харківської ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області,  Команда Благодійного фонду «Джерело Відродження»(CFSR) за підтримки Координаційного гуманітарного центру передали до ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВЕТЕРИНАРНОЇ ЛІКАРНІ Валентину Квиту обʼємну Гуманітарну допомогу медичного призначення, яку надали партнери Americares, для подолання спалахів епідемії та профілактики захворювань.


Також у лікарню були передані медичні засоби особистого захисту від  Canada-Ukraine Foundation  Fundación Enfermeras de Navarra/Nafarroako Erizainen Fundazioa та Colegio de Enfermeras de Navarra / Nafarroako Erizainen Elkargo,  Lions Club Mittelmain Karlstadt,  UMANA -Ukrainian Medical Association of North AmericaDeutsch Ukrainische Gesellschaft Rhein Neckar e. V. , Friends of Be an Angel, Міжнародний благодійний фонд "Маленькі перемоги" Галина Бондарук, що нам надали наші друзі та надійні партнери Жіночий рух "ЗА Майбутнє" Ірина Суслова й Iванка Семен та БФ Надії Вовк "Берегиня" Надія Вовк й Ілля Яніцький


"Наша Команда CFSR як Член The Health Cluster та The Food Security and Livelihoods Cluster (FSLC) / Продовольчої безпеки та засобів до існування (КПБЗІ) у Харківській області, розуміємо, що у цей важкий час, здоровʼя людей та питання продовольчої безпеки та засобів до існування, зокрема у сільській місцевості, є надзвичайно важливими і тісно повʼязані між собою !
Також постійно працюючи у рамках Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області з питань підтримки підприємництва, зокрема на селі, усвідомлюємо необхідність створення всіх умов з підтримки субʼєктів господарювання за місцем проживання, а це і внутрішньо переміщені особи, а саме родини що намагаються відбудувати життя на нових місцях, не зважаючи на жахливий тиск російських окупантів.
Ми дуже Вдячні  нашим міжнародним і вітчизняним надійним друзям та партнерам за надання допомоги Харківщині у ці важкі часи.
Дякуємо керівництву Харківська ОВА Олегу Синєгубову, Віте Ковальській та Вікторії Белявцевої за сприяння та всебічну підтримку, з перших днів війни, нашій Гуманітарній місії
Завжди вдячний друзям та партнерам, що активно підтримують Гуманітарну місію CFSR на Харківщині, а саме фахівцям Americares Foundation в Європі що забезпечують даний проєкт та нашій менеджерці міжнародних проєктів - координаторці по співпраці з Americares Foundation, Inc. Sophia Zhuk у США.
Окрема подяка засновнику US Invest, Forus Eesti, Forus Taxi Estonia, Rotermanni Kvartal тощо, пана Urmas Sõõrumaa з Естонії, що технічно забезпечили нашу Команду надійними повнопривідними Mercedes-Benz" - Директор Благодійного фонду «Джерело Відродження»(CFSR) Сергій Жук

 




bottom of page