top of page
Пошук

Чергове засідання Координаційного Центру у Харківській Області

На останньому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення Харківської обласної військової адміністрації обговорили питання надання психосоціальної допомоги мешканцям та соціального захисту ветеранів. Особливу увагу приділили нашим ветеранам, зокрема механізмам, які допоможуть їм легше переходити з військової служби до цивільного життя.


Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенюха повідомив, що з наступного тижня у регіоні розпочнеться навчання в рамках експериментального проєкту "Помічник ветерана". Також, завдяки спільній роботі з Харківським обласним центром соціальних служб та громадським сектором, планується створення реєстру ветеранів, де буде вказано їхні спеціалізації. Це допоможе швидше залучати їх до проєктів з перекваліфікації та сприятиме швидшому поверненню до цивільних процесів та роботи.


Крім того, наразі серед найбільш потрібних ветеранами засобів соціального захисту є поліпшення житлових умов. Реєстр дозволить враховувати потреби ветеранів та їхніх родин, зокрема для багатьох недержавних організацій та нашої Команди в рамках Гуманітарної місії Благодійного фонду "Джерело Відродження" (CFSR) або заходів Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області.

За інформацією в.о. директорки Департаменту соціального захисту населення

Харківської ОДА Тетяни Печури у 2023 році на виплату грошової компенсації з державного бюджету виділено 246 мільйонів гривень. На сьогодні кошти субвенції перераховані 95 отримувачам. З початку 2023 року за рахунок грошової компенсації житло придбали 20 осіб пільгових категорій. У області активно впроваджується Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?". У межах її реалізації вже працюють Регіональна психологічна служба, навчально-методичний центр для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки.


Також за сприянням UNICEF реалізується Спільна програма Ульмського університету (Німеччина) та V.N. Karazin Kharkiv National University з психосоціальної підтримки спеціалістів та розвитку професійних навичок у травмопоінформованому підході. Також була відзначена значна роль Харківської обласної служби зайнятості у реалізації програм з працевлаштування та підтримки діючих робочих місць.


Директор Департамент охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Mаксим Хаустов зазначив, що 50 закладів охорони здоров’я області отримали пакет НСЗУ «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги», до роботи залучено 555 лікарів.


CFSR дякує за плідну співпрацю, підтримку в організації заходів з допомоги цивільному населенню , колективу Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації та керівництву Івану Соколу.




bottom of page