top of page
Пошук

Запобігання сексуальній експлуатації та насильству: Важливість ролі громадських організацій

На сесії, що відбулася 27 липня 2023 року, було обговорено нагальні гендерні питання, зокрема питання запобігання сексуальній експлуатації та насильству. Учасниками зустрічі була присутня Катерина Мельникова - Заступниця директора Благодійного Фонду «Джерело Відродження» (CFSR) та Член регіональної комісії.


Гендерні нерівності і насильство проти жінок і дівчат є глобальною проблемою, яка залишається актуальною в різних країнах, включаючи Україну та Харківську область. Громадські організації, які працюють у цій сфері, відіграють надзвичайно важливу роль у забезпеченні захисту прав жінок та дівчат, а також у формуванні свідомості суспільства щодо цих проблем.


Протидія сексуальній експлуатації та насильству вимагає комплексного підходу. Громадські організації можуть допомогти у впровадженні передових методів профілактики, роботі з постраждалими та підтримці гендерної рівності. Крім того, необхідно активно залучати суспільство до діалогу і формування свідомого ставлення до цих проблем.


Команда УКГС ООН в Харківській області активно сприяє розвитку гендерної рівності в регіоні та здійсненню заходів щодо зменшення сексуальної експлуатації та насильства. Їхня робота спрямована на створення безпечного і справедливого суспільства для всіх громадян, незалежно від їх статі та соціального становища.


Загалом, співпраця громадських організацій, представників влади та міжнародних організацій є ключем до ефективного вирішення гендерних питань і покращення становища жінок та дівчат. Необхідно продовжувати працювати разом для досягнення більш справедливого, гуманного і безпечного світу для всіх.




bottom of page