top of page
Пошук

Гуманітарна допомога від Americares та CFSR для підтримки медичної інфраструктури на Харківщині

В чергове, від наших надійних партнерів Глобальної організації Americares, за дорученням Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Максима Хаустова, разом з начальником Печенізької селищної військової адміністрації Олександром Гусаровим передали гуманітарну допомогу ліків тощо до медичних закладів Харківщини, що найбільше постраждали від російської агресії, а саме до Комунального некомерційного підприємства «ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ»


Команда БФ "Джерело Відродження" (CFSR) в рамках роботи Координаційного Штабу Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області за сприяння й підтримки Харківської обласної військової адміністрації Олегу Синєгубову, Віти Ковальської, Євгену Іванову, Харківській обласнній раді Тетяні Єгорової Луценко, Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Максиму Хаустову, Вікторії Белявцевої та Чугуївської районної державної адміністрації Харківської області Сергія Лободенко, доставили черговий вантаж медикаментів до смт Печеніги Чугуївського району Харківської області.


Наші партнери Americares Foundation з перших днів війни підтримують українців. Колеги зі США вважають що дуже важливим є допомагати, в рамках їх можливостей, у відновлені медичної інфраструктури на територіях які постраждали від війни. Така спільна робота є символом солідарності та підтримки з боку міжнародної спільноти.


Зусилля всіх організацій та людей, які беруть участь у цьому процесі, заслуговують на велику подяку за їхню роботу у важливій місії підтримки медичної інфраструктури на зруйнованих та пограбованих росіянами територіях. Крім того, у заклади, були передані гігієнічні набори для сімей медичних працівників певної категорії. Це допомагає забезпечити необхідну гігієну та безпеку працівників та їх родин у цей складний період.

Подібні ініціативи неурядових міжнародних та вітчизняних організацій з забезпечення гуманітарної допомоги медичним закладам та працівникам є дуже важливими в умовах воєнного стану, коли медичні заклади та персонал перебувають під великим тиском війни та потребують підтримки. Також, разом з головою Печенізької Громади Олександром Гусаровим, керівництвом лікарні та Ігорем Сухановим - керівником Координаційного штабу ГР при ГУ ДПС у Харківській області, радником Голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової Луценко, обговорили основні потреби медичного забезпечення місцевого населення та вимушених переселенців що наразі мешкають в Громаді.


Місцеві керівники поінформували про велику не просту роботу медперсоналу, про організаційні заходи з відновлення після звільнення від російських агресорів та виклики й питання що зараз стоять перед місцевою системою охорони здоров'я.


"Команда CFSR дуже вдячна Americares Foundation та фахівцям, що забезпечують даний проєкт -Керівник польової групи-реагування в Україні W. Jake Wheeler, партнеру зі зв'язків з Americares Foundation, Inc Наталії Комбеллік у Польщі, медичному консультанту CFSR Віктору Шапошнику та менеджеру міжнародних проєктів - координатору по співпраці з Americares Foundation, Inc. Софії Жук у США. Окрема подяка засновнику US Invest та Forus Eesti пану Urmas Sõõrumaa за забезпечення нас надійним транспортом Mercedes-Benz Vito для цих та інших благодійних заходів" - Подякував Директор БО «Благодійний Фонд «Джерело Відродження» (CFSR) Сергій Жук.




bottom of page