top of page
Пошук

Від Americares, медичному закладу у Балаклії, CFSR вчергове передали медикаменти  

Благодійний Фонд «Джерело Відродження» (CFSR) від Глобальної організації Americares Foundation передали чергову гуманітарну допомогу ліків до медичного заклада Харківщини.

Команда CFSR, у співпраці з Координаційним Штабом Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області та за підтримки керівництва Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, Віти Ковальської, Євгена Іванова, Харківської обласної ради Тетяни Єгорової Луценко й Департаментом охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Максима Хаустова, доставили черговий вантаж медикаментів до міста Балаклія Ізюмського району Харківської області.


Ліки були передані до БАЛАКЛІЙСЬКОЇ КЛІНІЧНОЇ БАГАТОПРОФІЛЬНОЇ ЛІКАРНІ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ. Заклад дуже потребує медикаментів, оскільки за часів російської окупації місто було дуже пограбовано. Загарбники вивезли майже все обладнання та ліки з місцевих лікарень, а все решта потрощили.


Важливо підкреслити, що така гуманітарна допомога не тільки допомагає відновлювати медичну інфраструктуру на території, яка була піддана агресії, але й є символом солідарності та підтримки з боку міжнародної спільноти. Зусилля всіх організацій та людей, які беруть участь у цьому процесі, заслуговують на велику подяку за їхню роботу важливій місії підтримки медичної інфраструктури на зруйнованих територіях.


Також в рамках передачі медикаментів до Балаклійської клінічної багатопрофільної лікарні були передані інші важливі речі для неперебійної роботи закладу в критичних умовах.

Крім того, у лікарню, були передані гігієнічні набори для многодітних сімей медичних працівників. Це допомагає забезпечити необхідну гігієну та безпеку працівників та їхніх родин у цей складний період.


"Подібні ініціативи забезпечення гуманітарної допомоги медичним закладам та працівникам є дуже важливими в умовах воєнного стану, коли медичні заклади та персонал перебувають під великим тиском війни та потребують підтримки." - Підкреслила Заступниця директора CFSR - Катерина Мельникова

Команда CFSR вдячна друзям та партнерам, що активно підтримують Гуманітарну місію CFSR на Харківщині, а саме Americares Foundation та фахівцям, що забезпечують даний проєкт -Керівник польової групи-реагування в Україні W. Jake Wheeler, партнеру зі зв'язків з Americares Foundation, Inc Наталії Комбеллік у Польщі, медичному консультанту CFSR Віктору Шапошнику та менеджеру міжнародних проєктів - координатору по співпраці з Americares Foundation, Inc. Софії Жук у США. Окрема подяка засновнику US Invest та Forus Eesti пану Urmas Sõõrumaa за забезпечення надійним містким транспортом Mercedes-Benz Vito, для цих та інших заходів.


Одна з статей з Балаклії, яка була в окупації 6 місяців - https://www.pravda.com.ua/news/2022/09/8/7366668/


bottom of page