top of page
Пошук

CFSR і Харківська обласна лікарня ветеринарної медицини: спільні зусилля для захисту людей і тварин


У рамках співпраці з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області, зокрема з питань продовольчої безпеки та засобів її забезпечення й у сільській місцевості, Благодійний фонд «Джерело Відродження» провів чергову робочу зустріч з керівництвом Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини.


Під час зустрічі підвели підсумки співпраці за минулий період, зазначили основні виклики та потреби закладу та окремо його дільниць на деокупованих територіях.

Директор закладу Валентин Квіт подякував Команді CFSR за підтримку та надання гуманітарної допомоги від Americares лікарям та їх родинам, які працюють в важких умовах на деокупованих територіях.


Зі свого боку Команда CFSR, яка є активним учасником Кластеру продовольчої безпеки та засобів до існування (КПБЗІ) та Health кластеру, розуміє важливість спільних зусиль задля досягнення мети.


За результатами робочої зустрічі між Благодійним фондом «Джерело Відродження» та Харківською обласною державною лікарнею ветеринарної медицини було укладено угоду про подальшу співпрацю в межах повноважень з провадження спільних дій і реалізації проєктів задля надання підтримки постраждалим від війни та внутрішньо переміщеним особам у підтримці розвитку тваринництва та забезпечення продовольчої безпеки, з профілактики інфекцій для захисту населення та тварин тощо.


Керівник закладу надав інформацію щодо першочергових заходів по захисту населення та тварин. Також зазначив, що наразі на території Харківської області продовжується епізоотія сказу, яка охоплює більшість деокупованих та інших територій.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання, спільне для людини й теплокровних тварин, яке уражує центральну нервову систему та пошкоджує нейрони головного та спинного мозку. Збудником сказу є вірус, який передається не лише при покусі, а й при ослиненні, тобто якщо людини навіть просто торкнулася хворої тварини й на шкіру потрапило трішки слини, то крізь найменші садна та ранки вірус проникне у кров. Хвороба є дуже небезпечною та лікуванню не підлягає.



bottom of page