top of page
Пошук

Речи які надає людям IOM Ukraine, в край важливі та дуже доречні для перебування у бомбосховищах.

За допомогою IOM Ukraine, команда CFSR облаштовує погреби та підвали, що використовуються мешканцями Харківщини як бомбосховища, цього разу це люди, що мешкають у місті Харкові. Частина з них приходять до бомбосховищ під час гулу серен, інші тут проводять увесь час, тому що їх квартира чи будинок критично пошкодженні, також ті що вимушено переселилися з околиць міста де йдуть бойові дії та з місць що попали під окупацію тощо.


Підвали та погреби для цього практично не придатні, але у людей немає вибору та облаштовуються, як можуть власними зусиллями з підручних речей, роблять хочь якийсь комфорт, для тривалого перебування та ночівлі.


Ті речи які надає людям МОМ, в край важливі та дуже доречні для перебування у сховищах під час обстрілу, які на Харківщіні не вщухають з першого дня маштабного вторгнення.

Зокрема, останнім часом, ракетні та гарматні обстріли по Харкову тільки посилюються. У Харківській області почала погіршуватися гуманітарна ситуація у зв'язку з більш активними, останнім часом бойовими діями.


За підтримки IOM Ukraine -Міжнародної організації з міграції (МОМ)/ Агентства Організації Об'єднаних Націй (ООН) з питань міграції, команда СFSR разом з волентерами ГО ХОО "Громада Харкова" продовжує роботу у напрямках визначених програмою на Харківщині.


Люди отримують від МОМ ковдри, матраци, рушники, фонарі, брезент, мотузки, молотки, цвяхи, набори засобів особистої гігієни, набори постільної білизни, каністри для зберігання питної води тощо – для облаштування спального місця у бомбосховищі.


Такі непродовольчі товари особливо потрібні зараз, оскільки цивільну та комунальну інфраструктуру ще не відновили повністю, а люди вимушені жити на подвір’ях, погребах та підвалах або шукати прихистку по сусідству.


"Це тільки початок об'ємної персональної допомоги, що надаються від Міжнародної організації з міграції, зокрема мешканцям Харківщини, яким необхідно зараз облаштовувати підвальні приміщення, тимчасового ремонту пошкодженого житла та іншої інфраструктури життєзабезпечення і тимчасово переміщеним особам, які в край потребують нашої підтримки - підкреслив Директор БО «Благодійний Фонд «Джерело Відродження» (CFSR), Cпеціальний уповноважений представник CFSR у Харківській області Сергій Жук.

Ми дуже вдячні нашим партнерам - Міжнародної організації з міграції (МОМ) та донорам, які допомагають нам підтримувати постраждалих від війни українців, EU Civil Protection & Humanitarian Aid, European Union in Ukraine, USAID - US Agency for International Development, USAID Ukraine - USAID Україна, USAID's Bureau for Humanitarian Assistance, the Ukgjraine Humanitarian Fund, Посольство Японії в Україні / 在ウクライナ日本国大使館 / Embassy of Japan in Ukraine, the Central Emergency Response Fund (CERF), Embassy of Canada to UkraineCanada’s International Development – Global Affairs CanadaПосольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew.












bottom of page